Yksi on ehdokkaista poissa

Eilinen toi suruviestin Uma Aaltosen kuolemasta. Muistan lukeneeni hänen kysymys- ja vastauspalstaansa nuortenlehdestä, ja Ylen Elävä Arkisto on häntä muistaakseen valikoinut näytteitä hänen TV- ja radioesiintymisistään.

Kunnallisvaaleissa 2008 Uma tuli valituksi Vihdin valtuustoon Vihreiden listalta. Karkkila, Kauniainen ja Vihti ovat ne kolme kuntaa, joissa kokeiltiin sähköistä äänestämistä niin murheellisin tuloksin, että korkein hallinto-oikeus päätti kumota vaalit. Uusintavaalit järjestetään 6. syyskuuta.

Hiukan makaaberia ehkä, mutta voi hyvin olla, että Uma on ehdokaslistalla vielä uusintavaaleissakin. Vihdin kunnan tiedotteen mukaan

Uusittavissa vaaleissa noudatetaan samaa äänestysaluejakoa sekä käytetään samaa lainvoimaista äänioikeusrekisteriä ja samaa ehdokaslistojen yhdistelmää kuin kumotuissa vaaleissa, jollei valitusviranomainen päätöksessään toisin määrää.

Ei liene mitenkään ainutkertaista, että ehdokas kuolee ehdokaslistojen vahvistamisen ja vaalien välillä, mutta normaaleissa vaaleissa ehdokaslistojen yhdistelmä laaditaan vasta noin kuukautta ennen vaaleja. Levätköön Uma rauhassa, vaikka hänen nimeään maan päällä näin vielä reposteltaisiinkin.

Yksi ajatus artikkelista “Yksi on ehdokkaista poissa”

Jätä kommentti