Siuntion valtuusto 3.10.2016 – kevyt lista

Siuntion valtuusto kokoontui taas. Tällä kertaa lista oli aika kevyt.

59 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2015

Kunnanhallitus ja lautakunnat olivat antaneet vastineensa arviointikertomuksessa esitettyihin huomioihin. Eipä niissä erityisen mainittavaa ollut. Tarkastuslautakunnan puheenjohtajana halusin nostaa esiin kaksi asiaa: kunnan taloudellista tilaa pyritään parantamaan viime valtuustossa hyväksytyllä talouden tasapainotusohjelmalla, ja kunnassa valmistellaan julkishallinnon CAF-prosessin käyttöönottoa, joka auttaa jatkossa arvioimaan kunnan toimintaa ja sitä kautta asettamaan parempia tavoitteita.

Tässä yhteydessä kunnanjohtaja kertoi myös ilouutisesta, jonka mukaan liikenneministeriö olisi ottamassa Siuntion ja HSL:n välisen junaliikennesopimuksen kustannukset omaan piikkiinsä vuoden 2017 osalta. Työ jatkuu edelleen tärkeiden pendelöintivuorojen, viikonloppuvuorojen ja myöhäisillan vuorojen osalta.

60 Päätettiin käyttää 2500 euroa KuntaPro Oy:n osakkeiden hankintaan. KuntaPro järjestää omistajilleen tietotekniikka- ja hallintopalveluja.

61 Uudenmaan kirjastot pääkaupunkiseutua lukuunottamatta ovat siirtymässä avoimen lähdekoodin Koha-järjestelmään. 43300 euron investointikulut maksavat itsensä takaisin kahdessa vuodessa alentuneina käyttökustannuksina. Tässä yhteydessä Antero Honkasalo (vas) kysyi muista kirjaston kehittämissuunnitelmista, nykyisellään kun materiaali siellä on aika vanhaa. Kirjaston varalle on suunniteltu kaikenlaista: muun muassa sitä on määrä tehdä viihtyisämmäksi ja sinne on tarkoitus tehdä etätyöpisteitä. Jossakin tulevaisuudessa tullaan myös harkitsemaan kirjaston toimitiloja uudestaan.

62 Päätettiin investoida koulujen tietotekniikkaan vuosina 2016-2018 42000 euroa vuodessa. Taustalla ovat uuden valtakunnallisen opetussuunnitelman digitalisaatiovaatimukset. Alun perin laitteet oli ajateltu hankkia leasing-sopimuksella mutta ostaminen havaittiin halvemmaksi. Stefan Svanfeldt (r) kysyi, olisiko halvempia tabletteja hankkimalla voitu saada jokaiselle oppilaalle oma laite, ja Kari Vierinen (kok/sit) kysyi, onko opettajien toiveet varmasti otettu huomioon laitteistohankinnassa. Sivistystoimenjohtaja kertoi, ettei ole järkevää hankkia jokaiselle oppilaalle omaa laitetta, koska silloin laitteiden käyttöaste jää alhaiseksi, ja että on muodostettu opettajista koostuva työryhmä joka valmistelee laitteistohankintoja.

63 Vanhustenhoitajan jäädessä eläkkeelle muutetaan virka lähihoitajan viraksi, jolloin tehtäväkohtainen palkka nousee 111,46 euroa kuukaudessa.

64 Luottamushenkilöllä on oikeus luopua tehtävistään vuodenvaihteessa. Kuntavaalien 2012 aikaan ehdokkaat lupasivat olla käytettävissä vuoden 2016 loppuun, mutta vaalilain muutoksen myötä tätä valtuustokautta pidennettiin puolella vuodella, eikä ketään voi määrätä olemaan valtuustossa tai lautakunnassa pidempään kuin hän oli luvannut. Saapa nähdä, käyttääkö kukaan tilaisuutta hyväkseen. Olen itsekin toisinaan yön synkkinä hetkinä harkinnut heittää hanskat tiskiin, mutta päädyin lähtemään ensi kevään vaaleissa ehdolle tavoittelemaan jatkokautta.

65 Länsi-Uudenmaan kuntien yhteisen Novago Yrityskehitys Oy:n taloudellinen tilanne on heikko. Hankerahaa on saatu aiempaa vähemmän. Novagon tekemää yritysneuvontaa pidettiin arvokkaana ja yhtiölle myönnettiin pääomalaina, josta Siuntion osuus on 3720 euroa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s