Siuntion valtuusto 30.3.2015 – mitalikahveja, monitoimihallia ja ympäristönsuojelumääräyksiä

Siuntion valtuusto kokoontui taas. Juotiin mitalikahveja, hyväksyttiin ABC Pikkalan kaava, päätettiin taata monitoimihalliyhtiön lainaa ja palautettiin ympäristönsuojelumääräykset valmisteluun.

Ennen kokouksen alkua kunta halusi palkita menestyneitä urheilijoita: Mette Palkoranta oli voittanut disko- ja showtanssin lasten maailmanmestaruuden ja siirtyy nyt nuorisosarjaan. Käsipallossa SIFin C-tytöt olivat voittaneet Suomen mestaruuden, ja valmentaja Marcus Sjöstedt kehui valmennettaviensa motivaatiota.

Ennen kokousta myös uusi sivistystoimenjohtaja Jukka Pietinen kävi esittäytymässä. Hänen mukaansa sivistys on avain hyvinvointiin, ja se kuuluu keskeisiin hyvinvointipalveluihin ja on myös ennaltaehkäisevä palvelu.

§ 15 Nimenhuudon yhteydessä todettiin, että Siuntion Kokoomus on ilmoittanut, ettei Heikki Valtavaara enää kuulu heidän valtuustoryhmäänsä. Valtavaara ilmoitti muodostavansa ryhmä Valtavaaran.

§ 16–18 Valtuusto hyväksyi teknisen osaston investointien määrärahaylitykset, ympäristö- ja rakennuslautakunnan talousarvion ylitykset ja perusturvalautakunnan talousarvion ylitykset vuodelta 2014.

§ 19 Vuoden 2014 henkilöstöraportti hyväksyttiin.

§ 20–21 Hyväksyttiin Länsi-Siuntion osayleiskaavan muutos (Hasselgård) ja Pohjois-Siuntion osayleiskaavan muutos (Björkkulla ja Nötterbacka). Siirrettiin asuinpaikkoja otollisempiin paikkoihin.

§ 22 Hyväksyttiin ABC Pikkalan asemakaava. Kokkonen (vihr) kyseli kevyen liikenteen järjestelyistä; vastauksen mukaan risteysalue on rajattu kaava-alueen ulkopuolelle eikä ELY-keskus pitänyt yhteyttä edellytyksenä kaavan toteuttamiselle. Tarkoituksena on myös liittää alue viemäriverkkoon.

§ 23 Kunta myönsi kaavaillulle Siuntion Monitoimihalli Oy:lle miljoonan euron takauksen. Vilkkaan keskustelun jälkeen lisättiin takauksen ehtoihin yksimielisesti, että takausvastuun keston tulee olla enintään 10 vuotta ja että edellytyksenä on, että hallihanke saa opetusministeriöltä tukea suunnitellusti.

§ 24 Siuntion kunnan ympäristönsuojelumääräykset palautettiin valmisteluun. Niitä oli kyllä käsitelty ympäristö- ja rakennuslautakunnassa jo kolmasti (9.4.2014, 10.12.2014 ja 10.2.2015) ja kunnanhallituksessa 23.3.2015, mutta RKP:n ryhmässä oli vielä epätietoisuutta useammastakin kohdasta (5.2 talousjätevesien käsittely rantavyöhykkeillä ja saaristossa, 6.1 ajoneuvojen pesu pohjavesialueilla, 7 lumenkaatopaikat, 11 maalämpöjärjestelmät, 16 lietelannan ja virtsan levitys vedenottamoiden, kaivojen ja vesistöjen läheisyydessä), joten he ehdottivat määräysten palauttamista valmisteluun, mikä hyväksyttiin yksimielisesti.
(Liitteet: Luonnos ympäristönsuojelumääräyksiksi,  Ympäristönsuojelumääräysten perustelutKartta pohjavesialueistaVastineet annettuihin lausuntoihin)

§ 25 Sivistyslautakuntaan valittiin Gun Lignellin tilalle Jan-Erik Paajes.

§ 26 Perusturvalautakuntaan valittiin varajäseneksi Mervi Huittisen tilalle Maarika Jalava.

§ 27 Sivistyslautakunnan ruotsinkieliseen jaostoon valittiin varajäseneksi Erno Väänäsen tilalle Ismo Turunen.

§ 28 Vastauksena keskustan valtuustoaloitteeseen valtuusto päätti vastustaa jatkossakin Vihdin jätevesien johtamista Risubackaojaan ja sitä kautta Siuntionjoen vesistöön.

§ 29 Vastauksena Valtavaaran valtuustoaloitteeseen kirjallisten huomautusten antamisesta kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston puheenjohtajille valtuusto totesi, ettei kunnanhallituksella ole sellaiseen toimivaltaa ja merkitsi aloitteen loppuunkäsitellyksi. Valtavaara ehdotti asian palauttamista valmisteluun, mutta hävisi 24–1, ja jätti eriävän mielipiteen.

Seuraava valtuuston kokous onkin eduskuntavaalien jälkeen 4. toukokuuta. Silloin tiedämmekin jo, miten siuntiolaiset kansanedustajaehdokkaat Birgitta Johansson (vihr) ja Veikko Tanskanen (vas) menestyivät vaaleissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s