Uuteen vuoteen – yksinkertaista, yksinkertaista!

Vuoden vaihtuessa on sopiva hetki luoda katsaus menneeseen ja tulevaan. Monessa on tullut häärittyä mukana.

Maaliskuussa järjestettiin Tekniikan Akateemisten valtuustovaalit, joissa häärin Vihreiden vaaliasiamiehenä. Napakat teesit ja onnistunut ehdokasasettelu toivatkin lisäpaikan.

Eurovaalit käytiin toukokuussa. Oras Tynkkynen kiersi Länsi-Uuttamaata sähköautolla maaliskuussa, ja myöhemmin keväällä Siuntiossa kävivät myös Heidi Hautala ja Saara Ilvessalo. Heidistä tuli meppi ja Saarasta sittemmin marraskuussa toinen Vihreiden nuorten puheenjohtajista, mutta toki olisin mielelläni lähettänyt varasijalle jääneen Oraksen Heidin aisapariksi Brysseliin.

Puoluekokouksessa kesäkuussa Jämsässä äänesteltiin poliittisen ohjelman muotoiluista. Joistakin asioista ohjelmaan tuli kirjatuksi minun makuuni ehkä hieman turhan kärkevä muotoilu.

Ilmastomarssi syyskuussa löi kaikki osallistujaennätykset. New Yorkissa 310–400 000 ihmistä marssi paremman ilmastopolitiikan puolesta, ja Helsingissäkin 1200. Muutama viikko marssin jälkeen Yhdysvallat ja Kiina ilmoittivatkin uusista tavoitteistaan ilmaston torjunnassa, mutta Liman ilmastokokous jätti vielä paljon työtä ennen Pariisin ilmastokokousta joulukuussa 2015.

Siuntion paikallispolitiikassa on ollut verrattain hiljaista. Ensi vuoden budjetti on varsin kireä, ja hallituksen rakenneuudistukset antavat odottaa itseään. Keskeisiä viranhaltijoita on vaihtunut; syksyn mittaan taloussuunnittelija, sivistystoimenjohtaja ja varhaiskasvatuspäällikkö ovat lähteneet Karkkilaan, Raaseporiin ja Espooseen.

Maailmanparannuspuuhat tuntuvat kasautuvan, niin että Thoreaun sanat tuntuvat tutulta:

Simplicity, simplicity, simplicity! I say, let your affairs be as two or three, and not a hundred or a thousand; instead of a million count half a dozen, and keep your accounts on your thumb-nail.

– Henry David Thoreau

Vuodenvaihteessa sentään jokunen puuha saa jäädä.

Tekniikan Akateemisten vaaleissa ehdokasasettelu onnistui niin hyvin, että putosin täpärästi varavaltuutetun paikalta. Myös kauteni yksityisen sektorin valiokunnassa päättyy, ja vuoden alusta Tuula Aaltola ja Minna Kilpala edustavat vihreitä siellä.

Alkavana vuonna en jatka myöskään Lohjan Vihreiden hallituksessa, sillä haluan keskittyä Paula Nordströmin eduskuntavaalikampanjaan. Mukaan kampanjaa tekemään voi ilmoittautua täyttämällä lomakkeen verkossa; talkootöinähän kampanjoita tehdään.

Puoluekokous järjestetään ensi kesäkuussa Oulussa. Jos se suinkin sopii muihin aikatauluihin, mielelläänhän siellä olisi näkemässä, keitä puolueen elimiin valitaan.

Viime syksyn ilmastomarssi oli merkkipaalu kansainväliselle ilmastoliikkeelle. Järjestäytyminen jatkuu, ja ensi vuonna on pidettävä huolta siitä, että liike saa äänensä kuuluviin. Pariisin ilmastokokouksessa on aivan välttämätöntä saada vahvoja ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Siuntiossa – niin. Kovin paljon riippuu siitä, saako hallitus alkuvuodesta läpi sote-uudistuksen tai ehkä muitakin uudistuksiaan. Jos saa, kunnassa on äkkiä kädet täynnä työtä. Voi olla hyvinkin mielenkiintoinen vuosi edessä.

Hyvää uutta vuotta 2015!

P.S. Yksinkertaistamisen hengessä uudistin myös tämän blogin ulkoasua ja suljin erillisen poliittisen Facebook-sivuni ainakin toistaiseksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s