Siuntion valtuusto 31.3.2014 – mitalikahvit ja hiljainen hetki

Siuntion valtuusto kokoontui hieman pidemmän tauon jälkeen.

Ennen kokousta juhlittiin mitalisteja. Panu Mäkelä voitti Euroopan mestaruuden taekwondossa v. 2013. Siuntion sivistyslautakunta on myöntänyt hänelle 600 € suuruisen apurahan. Iida Kalliomäki puolestaan on voittanut SM-kultaa kolmiloikassa, 100 metrin juoksussa ja viisiottelussa. Hänelle on myönnetty 200 € apuraha. Onnea molemmille! Vesa Holopainen esitti mitalisteille kitaralla Bachin es-duuripreludin op. 998.

Kokouksen aluksi pidettiin hiljainen hetki poismenneen pitkäaikaisen valtuutetun ja nykyisen perusturvalautakunnan puheenjohtaja Bo Lindströmin muistoksi.

Varsinaisessa kokouksessa hyväksyttiin jälkikäteen suhteellisen vähäisiä budjettiylityksiä vuodelta 2013, valittiin kunnasta muuttaneen valtuutettu Timo Raivion luottamustehtäviin uusia henkilöitä, pantiin myyntiin Åvallan ja Botåkerin kiinteistöt ja vähennettiin äänestyspaikkoja eduskuntavaaleista 2015 alkaen.

§ 11 Perusturvalautakunta ylitti budjettinsa n. 280 000 €. Hieman harmillista, että tämä tulee valtuuston tietoon näin myöhään, mutta kuulemamme mukaan erikoissairaanhoidon viimeinen lasku oli ennakoitua suurempi. Ylitys hyväksyttiin. Valtavaara (kok) Westermarckin (sit) kannattamana ehdotti, että pyydetään seuraavaan valtuustoon kokoukseen yksityiskohtainen erittely kustannuksista, ja valtuusto hyväksyi tämänkin yksimielisesti.

Valtuutetulla toki on tiedonsaantioikeus, mutta on hiukan hankalaa, että maanantain valtuuston kokouspaperit tulevat postissa vasta perjantaina, eikä aikaa lisätietojen pyytämiseen tahdo jäädä. Toki materiaali tulee paria päivää aikaisemmin kunnan extranetiin.

§ 12 Hyväksyttiin jälkikäteen joukko teknisen lautakunnan pienempiä budjettiylityksiä. Esimerkiksi Störsvikin alueella tehdyt asfaltoinnit tulivat odotettua kalliimmiksi.

§ 13 Siirtoviemäri ei tullut kokonaan valmiiksi v. 2013, joten hyväksyttiin sille määrärahoja myös vuodelle 2014. Projektin edetessä oli tultu siihen tulokseen, että tarvitaan tasausimuallas tasoittamaan virtausta Kirkkonummelle.

§ 14 Hyväksyttiin vuoden 2013 henkilöstöraportti. Siitä käy ilmi, että henkilötyövuosien määrä oli noussut 259,95:stä (2012) 323,44:ään (2013) paljolti siksi, että vuoden 2013 alusta Siuntio järjestää perusterveydenhuoltonsa itse.

§ 15 Tekniselle osastolle perustettiin hallinnollisen suunnittelijan virka, jotta saatiin vakinaistettua pätkätöissä ollut suunnittelija. Ei pitäisi vaikuttaa kustannustasoon.

§ 16 Siuntion Vihreiden valtuutettu Timo Raivio on muuttanut kunnasta, ja hänen tilalleen valtuustoon nousi Yrjö Kokkonen. Varavaltuutetuksi noussee Pekka Halonen, kunhan keskusvaalilautakunta käsittelee asian. Valtuutettu Kokkonen kertoi, että valtuutettu Janhunen on pitkällä sairaslomalla ja varavaltuutettu Birgitta Johansson toimii tosiasiallisesti valtuutettuna.

§ 17–18 Raiviolta vapautui kunnanhallituksen varajäsenen paikka loppuvuodeksi 2014 ja teknisen lautakunnan jäsenen paikka loppuvaltuustokaudeksi. Näihin valittiin Eljas Rahikainen.

§ 19 Valtuustoaloitteessa esitettiin, että poistettaisiin kotihoidossa olevien henkilöiden lääkkeiden koneellisen annosjakelun maksut, mutta ei voida poistaa, kun niitä ei nykyiselläänkään peritä.

Aiemmin oli kyllä peritty, mutta perusturvalautakunta oli päättänyt 27.11.2013, ettei maksuja enää peritä 1.1.2014 lukien.

§ 20–21 Laitetaan myyntiin Åvallan ja Botåkerin kiinteistöt.

§ 22 Eteva-kuntayhtymä tuottaa vammaispalveluja. Sen perussopimukseen tehtiin teknisiä muutoksia mm. Karjalohjan ja Nummi-Pusulan liityttyä Lohjan kaupunkiin.

§ 23 Siuntio lausui valtionosuusuudistuksesta kutakuinkin, että muuten hyvä ja yksinkertaistaa asioita, mutta valtion työpaikkoja ei pitäisi ottaa huomioon työpaikkaomavaraisuutta määritettäessä.

§ 24 Eduskuntavaaleista 2015 alkaen yhdistetään läntinen ja pohjoinen äänestysalue keskiseen (kirkonkylän) äänestysalueeseen. Niillä on ollut vain hieman yli 400 äänioikeutettua, ja heistä yhä harvempi äänestää varsinaisena vaalipäivänä. Tämän kevään eurovaaleissa äänestetään vielä vanhalla äänestyspaikkajaolla.

Holmlund (kesk) piti puheenvuoron, jossa suhtautui kriittisesti äänestyspaikkojen vähentämiseen, ja ihmetteli asian nopeaa aikataulua. Vastauksena kuulimme, että päätös on tehtävä nyt, jotta se ehtii eduskuntavaaleihin 2015. Svanfeldt (r) ehdotti, että yhdistettäisiin myös eteläinen äänestysalue kuntakeskuksen äänestysalueeseen. Westermarck vastusti tätä. Kaisla (kok) puolusti kunnanhallituksen ehdotusta. Martin (r) kannatti Svanfeldtin ehdotusta.

RKP (9) ja Tahto&Toivo (2) äänestivät Svanfeldtin mukaan kahden äänestysalueen puolesta, muu valtuusto kolmen äänestysalueen puolesta. Siis kunnanhallituksen ehdotus hyväksyttiin äänin 16–11.

§ 25 Aloitteiden jättäminen

Valtuutetut Kokkonen ja Johansson ovat tehneet aloitteen nuorten palkkaamisesta kesätöihin tai harjoitteluun asentamaan linja-autojen pysäkkikatoksia.

Valtuutetut Pesonen (tahto & toivo) ja Linnala (t&t) ovat tehneet aloitteen koirapuiston rakentamisesta keskustan läheisyyteen ja aloitteen liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s