Siuntion kunnanhallitus 21.10.2013 – ns. kevyt lista

Siuntion kunnanhallitus kokoontuu ensi maanantaina. Paljon painavaa asiaa. (Itsehän en ole kunnanhallituksen jäsen, vaan seurailen kunnanhallituksen toimintaa tarkastuslautakunnan puheenjohtajan ominaisuudessa.) Tässä joitakin listan asioita. Saattaa tulla pitkä ilta.

§ 188 Vuoden 2013 talousarvion muuttaminen

Viimeaikaisten laskelmien mukaan kunnallisverotuotto jopa ylittäisi budjetoidun 24,1 miljoonaa ja olisi 24,4 miljoonaa. Valtionosuuksia taas saamme arvioitua 5,383 miljoonaa vähemmän, vain 5,14 miljoonaa. Poistoja tulee kirjata arvioidun 1,592 miljoonan sijaan 1,95 miljoonaa, mikä johtuu paitsi korkeasta investointitasosta myös siitä, että kirjanpitolautakunnan kuntajaosto on ohjeessaan lyhentänyt investointien poistoaikoja.

Perusturvan budjetti olisi ylittymässä 0,234 miljoonaa, ja teknisen lautakunnan toimintakate jää budjetoidusta kokonaisen miljoonan, kun tonttikauppa ei käynytkään lainkaan suunnitellusti.

Tämänhetkisen arvion mukaan vuosi 2013 olisi 0,904 miljoonaa alijäämäinen.

§ 189 Kunnanhallitus käy lähetekeskustelua laadittavana olevasta talouden toimenpideohjelmasta 2014–17, jolla on tarkoitus saattaa kunnantalous tasapainoon ja kattaa kumulatiivinen alijäämä.

§ 190 Vuoden 2014 talousarvio ja vuosien 2015–17 taloussuunnitelma

Talousarviossa esitetään kunnallisveron korottamista 0,5:lla 21,5 prosenttiin ja kiinteistöverojen palauttamista vuoden 2011 tasalle. Valtio leikkaa valtionosuuksia, ja nettoinvestointeja olisi 3,015 miljoonaa. Talousarvio olisi 520.000 € alijäämäinen.

Esityksenä on, että kunnanhallitus kävisi asiasta lähetekeskustelun; tarkoitus lienee, että asia käsitellään varsinaisesti kunnanhallituksessa 4.11. ja tuodaan 11.11. valtuustoon,

§ 191 Teknisen toimiston siirto Suitiaan

Teknisen toimiston tilat Botåkerissa eivät oikein sovellu tarkoitukseen. Ehdotuksena on, että tekninen toimisto muuttaa Suitiaan ja Botåker myydään.

§ 192 Kunnantalon laajennus

Kun sosiaali- ja terveystoimi palasi Siuntion hoidettavaksi vuoden 2013 alusta, tarvittiin kiireesti lisää toimitiloja. Rakennettiin kunnantaloon uusi siipi, johon sivistystoimi muutti. Tähän on 24.9.2013 mennessä käytetty 138.900 € ja nyt tämä määräraha tuodaan valtuuston hyväksyttäväksi. Tähän on tarkoitus käyttää Svenska skolan laajennuksesta yli jäänyttä rahaa.

§ 195 Kuntarakennelain mukainen ilmoitus selvitysalueesta

Tuoreen kuntarakennelain mukaan melkeinpä kaikkien kuntien on ilmoitettava marraskuun loppuun mennessä, minkä kuntien kanssa ne selvittävät kuntaliitosta. Karkkila ehdotti 30.9., että käynnistettäisiin selvitys Lohjan, Inkoon, Siuntion, Vihdin ja Karkkilan kesken. Ehdotuksena kunnanhallitukselle on ilmoittaa, että Siuntion kunta osallistuu Karkkilan ja Lohjan kaupunginhallitusten esittämiin neuvotteluihin Lohjan, Inkoon, Siuntion, Karkkilan ja mahdollisesti Vihdin kanssa selvitysalueen määrittämiseksi ja keskeisistä toimintalinjoista sopimiseksi.

Aiemminhan Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi ja Vihti ovat käynnistäneet EKKV-selvityksen. Raasepori puolestaan ehdotti hiljattain liitosselvitysten käynnistämistä Hangon ja Inkoon kanssa. On jännittävää nähdä, mihin ratkaisuun Inkoo päätyy.

§ 199 Vastaus valtuustoaloitteeseen LOST-terveydenhoitoalueen toiminnasta 2012

Käydään läpi syitä, jotka johtivat perusturvan budjetin ylittymiseen vuonna 2012. Pääasiassa

Talousarvion ylitys johtuu suurelta osin HYKSin palveluiden lisääntyneestä käytöstä. Nämä palvelut koostuvat suurista sydäntoimenpiteistä ja erilaisista monimutkaisista leikkauksista. Myös Länsi-Uudenmaan sairaalan nuoriso- psykiatrian palveluja on käytetty entistä enemmän. Tämän tyyppiset hoidot ovat kalliita ja ne näkyvät erityisesti pienen kunnan hoitoprofiilissa.

§ 200 Vastaus valtuustoaloitteeseen Doctagonin kanssa tehdyn yhteistyön vaiheiden selvittämisestä

Käydään läpi sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisen kiivaita vaiheita syksystä 2012 kevääseen 2013.

LOST-yhteistyösopimuksen irtisanomisen jälkeen käytiin yhteistoiminta- neuvotteluja henkilöstön kanssa ajalla 25.9.-11.10.2012. Vastaanottohenkilökunnan keskuudesta yksi lääkäri ja vastaanottoapulainen ilmoittivat jäävänsä Siuntion kunnan palvelukseen 1.1.2013 alkaen. Ajalla 28.9.- 22.10.2012 Siuntion kunta oli julistanut haettavaksi neljä lääkärinvirkaa. Yhtään hakemusta ei saatu. – –

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 3.12.2012 § 53 perusterveydenhoidon vastaanottotoiminnan hankkimisesta Siuntion kunnalle Doctagon Oy:ltä. Sopimusaika on 1.1.2013-31.12.2014. Sopimus voidaan irtisanoa kuuden kuukauden irtisanomisajalla, kuitenkin siten, että sopimus voi päättyä aikaisintaan 31.12.2013. – –

Koska kunnanhallituksen päätöksestä § 253 oli tehty valitus markkinatuomioistuimeen otettiin asia uusintakäsittelyyn 31.12.2013 § 287. Kunnanhallitus päätti, että sopimus astuu voimaan 1.1.2013 – –

Kunnanhallituksen päätöksen mukaisesti 3.12.2012 Siuntion kunta on myös aloittanut julkisista hankinnoista annetun lain mukaisen kilpailutuksen. Kunnanhallitus on 13.5.2013 § 98 päättänyt irtisanoa sopimuksen Doctagon Oy:n kanssa päättyväksi 28.2.2014. – –

Kovalla kiireellä palveluja on jouduttu pystyttämään. Siihen nähden vaikuttaa siltä, että asiassa on onnistuttu hämmästyttävän hyvin. Muutokset tosin jatkuvat, kun nyt on menossa kilpailutusprosessi terveyskeskuspalveluista 1.3.2014 alkaen.

§ 201, § 202 Valtuustoaloitteita liittyen Stallmossabergetin kivilouhimoon

Ehdotetaan, että käynnistettäisiin neuvottelut kivilouhimoyrittäjän kanssa a) louhimotoiminnasta luopumiseksi korvausta vastaan tai b) tiukemmista rajoituksista louhinnalle. Lehtitietojen mukaan yrittäjä ei vaikuta kiinnostuneelta neuvotteluista.

§ 203 Valtuustoaloite neuvotteluista Siuntion Kylpylän kanssa

Kaksi vasemmiston valtuutettua ehdottavat, että kylpylän kanssa neuvoteltaisiin siitä, voisivatko kuntalaiset käyttää kylpylän palveluja määrättyinä aikoina alennettuun hintaan. Mielenkiintoinen aloite, joka voisi hyödyttää sekä kylpylää lisätuloina että kuntalaisia parempina liikuntapalveluina ja parantuneena terveytenä.

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Siuntion kunnanhallitus 21.10.2013 – ns. kevyt lista”

  1. Jos liittymistä ajatellaan Lohja olisi meille sopivin, koska siellä on valmiit palvelut jo nyt niitä käytämme JO ,Lisäksi Lohja on lähellä hyvä kaupunki. Kirkkonummen ja inkoon suuntaan laajennus aiheuttaa kuluja.Yhteisiä kuluja liikaa paljon..Meille varmaan siuntion kyliin jäisi jo olevat Pk..tk.Ja s-kauppakaan tuskin kylästä lähtee. Julkisliikenne on ainoa mitä lohjan suuntaan pitäs kehittää Linjaautoliikenne lähinnä.Jos tarvetta! Kunnantalon laajennuksesta ei ollutkan mitään tietoa.Outoa että pitää olla iso kunnatalo vaikka palvelut heikkenee myös tulevaisuudessa.Eun takiako??Ruotsinkileisen koulun laajennus..hirveen iso ruma hökötys.Kun taas suomenkileisessä koulussa on sisäilma-ongelma(lähde lehti julkinen) Se on muuten hyvin hyvin vaarallista !Terveyttä vaarantava tekijä.Asiaan pitäs puuttua ajoissa.Oireilut altistus, opettajat ja oppilaat.Vuosienkin päästä aih.mm.syöpiä.Terveyden menetys lopullinen muutenkin. Miksi apteekin kohdalta ei pääse asioimaan enää apteekkiin ? pankkiin? tehty niin ahtaaksi että joka päivä onnettomuusvaara. Lisäksi paljon autoja päiväs aikaan seisoo parkeissa.Ei enää voi käyttää siuntion apteekkia ja pankkiautomaattiakaan vaan naapurikuntien.

  2. Meillähän tosiaan oli Lohjan kanssa LOST-yhteistyö vuoden 2012 loppuun asti. Kaikki sosiaali- ja terveydenhoitoväki, nekin jotka olivat Siuntion terveyskeskuksessa töissä, oli Lohjan palkkalistoilla. Kun kuntaliitos viime metreillä kaadettiin, meidän piti järjestää palvelut taas itse, ja henkilökunnalle tarvittiin työtiloja. Siksi kunnantaloa piti laajentaa.

    Sosiaali- ja terveysministeriö suunnittelee, että vuoden 2017 alusta terveyspalvelut järjestettäisiin isommilla alueilla. Lohjaa kaavaillaan Länsi-Uudenmaan keskuspaikaksi. En sitten tiedä, mitä kunnantalon laajennuksella siinä vaiheessa enää tehdään, jos nämä palvelut siirtyvät taas Lohjan järjestettäviksi.

    Sivistysosastolla on muuten suunnitteilla uudistus, jossa Siuntion joukkoliikenne pantaisiin koko lailla remonttiin. Toivottavasti yhteyksiä saadaan parannettua kaikkiin suuntiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s