Siuntion valtuusto 2.9.2013 – taloustilanteen taivastelua

Siuntion valtuusto kokoontui taas.

§72 Talouden tasapainotusohjelma hyväksyttiin, koska sellainen pitää olla, kun hakee harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta. Toimenpiteiden suhteen ohjelma oli vielä varsin ylimalkainen, kun toimenpiteitä vielä valmistellaan lautakunnissa. Kuluvan vuoden talousarvioennuste näytti kovin synkältä, mutta sekin täsmentyy vielä piakkoin, kun saadaan Kuntaliiton päivitetty arvio tämän vuoden verotuloista. Käytin puheenvuoron, jossa muistutin, että budjetin yhteydessä pitää sitten hyväksyä ohjelma, jolla kumulatiivinen alijäämä väännetään plussan puolelle. Tässä yhteydessä perussuomalaisten ehdotus, että kunnanhallitus nimeäisi poliittisen ohjausryhmän talouden tasapainotusta ohjailemaan, hyväksyttiin yksimielisesti.

§73 Teknisen toimen budjetin sisällä siirrettiin 14 000 € asianmukaisen GPS-laitteiston hankintaan.

§74 Saatiin hyvin valmisteltu vastaus kirjalliseen kysymykseeni vuoden 2013 talousarvion toteutumisesta. Ei näytä toteutuvan, mutta olemmepa nyt paremmin tietoisia tilanteesta, kun tasapainotusohjelman toimenpiteitä pitäisi laatia.

§75 Sivistyslautakunnan johtosääntöä muutettiin vastaamaan sitä, että aamu- ja iltapäivätoiminta siirtyy opetuksen tulosyksikön alaisuuteen.

§76–77 Hyväksyttiin vähäisiä kaavamuutoksia.

§78 Taina Janhunen nousi valtuutetuksi kunnasta pois muuttaneen Kristian von Essenin tilalle. Onnea!

§79 Timo Raivio valittiin kunnanhallituksen varajäseneksi kunnasta pois muuttaneen Kristian von Essenin tilalle. Onnea!

§80 Karin Gottberg-Ek valittiin sivistyslautakunnan ruotsinkielisen jaoston varajäseneksi kunnasta pois muuttaneen Jessica Parland-von Essenin tilalle. Onnea!

§81 Valtuustoaloite helmikuun kokouksessa käsiteltyjen valtuustoaloitteiden uudelleen käsittelemiseksi ja valtuuston puheenjohtajan toimien tutkimiseksi merkittiin loppuunkäsitellyksi keskustelutta.

§82 Valtuustoaloite kuntaliitosneuvotteluista Kirkkonummen ja Inkoon kanssa sekä §83 valtuustoaloite koskien yhteistyötapaamista Lohjan kanssa käsiteltiin melko epätavalliseen tapaan niin, että pykälistä käytiin yksi yhteinen keskustelu. Kukaan ei käyttänyt yhtään puheenvuoroa, joten pohjaehdotusten mukaisesti valtuusto päätti, että Siuntio ilmoittaa marraskuun loppuun mennessä valtiovarainministeriölle, minkä kunnan tai kuntien kanssa selvittää kuntien yhdistymistä, ja aloitteet merkittiin loppuunkäsitellyiksi.

Jätettiin myös valtuustoaloitteita. Svanfeldt (r) ja lähes kaikki muut valtuutetut allekirjoittivat aloitteen suvaitsevaisuuskasvatuksesta kouluissa. Louekoski (ps) ja muutama muu jättivät aloitteen kuntaliitosneuvottelujen käynnistämisestä Lohjan kanssa. Lisäksi ennen valtuustoa järjestettiin kunnan ja yrittäjien yhteinen tilaisuus, ja tässä yhteydessä valtaosa valtuutetuista allekirjoitti julistuksen, jonka mukaan pyrkivät edistämään yrittäjyyttä Siuntiossa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s