Ensimmäinen valtuuston kokous

Siuntion valtuusto kokoontui maanantaina 12.1., ja minäkin varavaltuutettuna menin seuraamaan kokousta, vaikka kaikki vihreät valtuutetut olivatkin paikalla.

Luottamuspaikkaneuvottelut vaikuttavat olleen tiukat, ja kokouksen ilmapiiri olikin hieman hermostunut, kunnes kunnanhallitus ja valtuuston puheenjohtajisto saatiin valittua. Loppuihin elimiin, kuten lautakuntiin, valitaan edustajat vasta valtuuston kokouksessa 2. helmikuuta, mutta nyt lehtitietojenkin mukaan teknisen lautakunnan puheenjohtajasta on päästy sopimukseen, ei avoimia kysymyksiä pitäisi juuri olla.

Monet asiat päätettiin aivan nuijankopautuksella hallituksen esityksen mukaisesti. Keskustelua virisi kuitenkin siirtoviemärihankkeesta, joka on siuntiolaisittain aika mittava, noin miljoonan investointi. Vesilain mukaan vesihuoltolaitoksen käyttömaksujen pitää kattaa paitsi laitoksen toiminta, myös sen vaatimat investoinnit. Kunnan virkamiehet olivat laskeneet, että 10 % korotus olisi tarpeen; kunnanhallitus oli äänestystuloksella 5-4 päättänyt esittää alempaa 5 % korotusta, ja valtuustossa pidettiin esitystä ja sen perusteluja epäselvinä. Itse asiassa ei sinänsä ole mitään vaikeaa – vesihuoltolaitoksen on maksettava itsensä, ja taksat on asetettava sen mukaisesti – mutta kieltämättä olisi hyvä nähdä hiukan täsmällisempiä laskelmia korotusesityksen tueksi. Esitys palautettiinkin valmisteltavaksi.

Varsinaisen kokouksen jälkeen kuntalaiskyselyn tuloksia koostava Anu Majuri esitteli ensimmäisiä alustavia tuloksia kuntalaisille tehdystä mahdollisia kuntaliitosneuvotteluja koskevasta kyselystä. Vastausprosentti oli noussut varsin korkeaksi, ja lähes kaksi kolmesta oli sitä mieltä, että Siuntion olisi syytä aloittaa kuntaliitosneuvottelut. Noin 43 % piti Lohjaa mieluisimpana vaihtoehtona, kun Kirkkonummi jäi 30 % tienoille. Mutta jos Kirkkonummen prosenttiosuuteen voitaisiin laskea mukaan ne vastaukset, joissa haluttiin liittyä sekä Kirkkonummeen että Inkooseen, päästäisiin erittäin lähelle Lohjan lukua. Selvitystyö jatkuu, ja lukujen tarkemman tutkimisen lisäksi odotamme koostetta lomakkeisiin jätetystä sanallisesta palautteesta, jota sitäkin kuulemma tuli paljon.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s