Kiitos luottamuksesta

Kunnallisvaaleista on kolme viikkoa, joten vaalitulosta on ollut jo aikaa hiukan sulatella. Siuntiossahan jaossa oli 27 paikkaa, ja puolueet saivat paikkoja seuraavasti: RKP 9, KOK 7, SDP 5, VIHR 3, SIT 2, KESK 1. Edellisiin kunnallisvaaleihin verrattuna Kokoomus voitti kaksi paikkaa ja sitoutumattomat yhden, kun SDP menetti kaksi ja RKP yhden. Vihreiden ääniosuus nousi komeasti 11,4 prosentista 13,0 prosenttiin, mutta harmi kyllä tämä ei riittänyt neljänteen valtuustopaikkaan.

Itse sain 31 ääntä, mistä olen kiitollinen ja iloisesti yllättynyt. Olisipa jännittävää tietää, ketkä minua äänestivät! Juuri täpärämmin en olisi voinut jäädä valitsematta: kahdella lisä-äänellä (tai yhdellä, jos arpaonni olisi myötä) olisin saanut Vihreiden kolmannen valtuustopaikan — tai jos Vihreät listana olisivat saaneet 12 ääntä enemmän, olisin nyt valtuustossa neljäntenä Vihreänä. Ensimmäistä en oikein osaa harmitella, sillä listaltamme valitut ovat varmasti oivia valtuutettuja, mutta olisi tietenkin ollut somaa, jos Vihreiden valtakunnallinen vaalivoitto olisi näkynyt myös Siuntion valtuuston paikkajaossa.

Olen ollut Siuntion Vihreiden toiminnassa mukana vasta joitakin kuukausia, ja olen saanut oppia kokeneemmiltani nopeasti ja paljon. Ensimmäisen varavaltuutetun paikka on kaltaiselleni tulokkaalle mainio, sillä siinäkin pääsee osallistumaan valtuuston toimintaan aina, kun joku Vihreistä valtuutetuista on estynyt osallistumasta kokoukseen. Uskon toki, että olisin valtuutettunakin pärjännyt, mutta kunnanhallitukseen en kyllä olisi ensimmäiseksi itseäni tunkemassa…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s